۳ بهمن ۱۳۹۰، ۱۴:۱۲

حجت الاسلام حسینی شاهرودی:

امتحان محور شدن یکی از خطرات علمی در حوزه های علمیه است

امتحان محور شدن یکی از خطرات علمی در حوزه های علمیه است

سنندج - خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: امتحان محوری و عدم برنامه ریزی های به روز در نظام آموزشی یکی از خطرات علمی در حوزه های علمیه و دانشگاه ها است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید محمد حسینی شاهرودی در اولین همایش پژوهشی حوزه های علمیه استان کردستان افزود: مباحثه و تدریس از اصول و روش های برتر در فراگیری علوم پژوهشی است و به همین دلیل باید در راستای ترویج این مهم در حوزه های علمیه و فضاهای آموزش عالی در کشور برنامه ریزی شود.

وی با بیان اینکه تعمق و تفکر در کتب  باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: پیش مطالعه، مباحثه و تدریس از اصول و روش های برتر در فراگیری علوم پژوهشی است.

مسئول مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور با اشاره به اهمیت و ضرورت پژوهش علمی در مراکز علمی دانشگاهی و حوزه های علمیه ادامه داد: یکی از افتخارات و امتیازات حوزه های علمیه از گذشته تاکنون، آموزش با محوریت پژوهش و تحقیق است که باید این رویکرد همچنان تقویت شود.

حجت الاسلام حسینی شاهرودی در ادامه بیان کرد: طلاب با توجه به نیازهای رو به گسترش در زمینه های مختلف در دنیای کنونی اگر از ۱۴ ساعت بیشتر فعالیت علمی داشته باشند و به عمق آنچه مطالعه می کنند توجه داشته باشند، متضرر نمی شوند.

وی با اشاره به اینکه بصیرت زمینه برای درک عمق مسائل است، گفت: با پژوهش و کسب بصیرت در زمینه های مختلف در برخورد با شبهات مطروحه می توان با درک عمیقی مسائل را تحلیل و تبین کرد که این رویه نیز مورد استبقال جامعه و افراد مخاطب نیز قرار می گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان افزود: بزرگانی که دارای بصیرت و بینش عمیقی بودند، فتاوای آنان علیرغم  گذشت مدت زمان طولانی از صدور آن با روح اسلام سازگارتر است و همچنان نیز مورد استقبال و توجه جدی مردم قرار دارد.

حجت الاسلام حسینی شاهرودی دین اسلام را دین جاودانگی نامید و وظیفه قشر طلاب و روحانیون را شناساندن درست آن به جهانیان برای زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) عنوان کرد.

وی به افراد پژوهش محوری که تحولات بزرگی در بخش های مختلف علمی ایجاد کردند اشاره کرد و اظهار داشت: استادان با الگوگیری از بزرگان دین مانند امام خمینی (ره)، شهید صدر و مقام معظم رهبری با وجود کمبود زمان به دلیل مشغله های کاری هیچ گاه از پژوهش و تحقیق قبل از ارائه مطالب غفلت نمی کردند و از زمان بهترین و مفیدترین بهره را می بردند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان ادامه داد: به دلیل گستردگی مسیر علم و دانش هیچگاه یک طلبه از فراگیری علوم مختلف فارغ التحصیل نمی شود و ضرورت و اهمیت پژوهش های میدانی به دلیل فهم بهتر و عمیق تر مسائل و اثرگذاری آن بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.

حجت الاسلام حسینی شاهرودی با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه ولایت فقیه در اسلام گفت: موفقیت در مسائل عبادی و سیاسی در گرو پیروی از ولایت فقیه است و برتری رهبری ولایت فقیه در ایران نسبت به تمام رهبران سیاسی در جهان مورد اعتراف تمام جهانیان است.

پژوهش های کاربردی یکی از ضروریات جدایی ناپذیر در فراگیری علوم است

مدیر حوزه های علمیه استان کردستان نیز در ادامه این نشست گفت: پژوهش های کاربردی همراه با تحصیل یکی از ضروریات جدایی ناپذیر در فراگیری علوم روز دنیا است و به همین دلیل نیز باید بیش از گذشته به این مهم توجه نشان داده شود.

حجت الاسلام محمد شفیعی  با اشاره به جایگاه بزرگانی مانند شهید مطهری در بحث کلام جدید گفت: با توجه به لزوم پویای علم در حوزه های علمیه امروزه شاهد تربیت افرادی با مهارت فراوان در زمینه بحث کلام جدید نسبت به استادان گذشته هستیم.

وی اظهار داشت: طلاب برای کسب موفقیت باید به سه نکته تحصیل جدی توام با تدریس، تبلیغ دین با روش ها و اصول جدید با توجه به نیاز روز جوانان و بنیادی شدن تحقیق و پژوهش در میان طلاب توجه داشته باشند.

مدیر حوزه های علمیه کردستان با بیان اهمیت ارزش زمان افزود: حوزه های علمیه در جهت ماندگاری و حفظ جایگاه نشر علم در جامعه باید خود را مسلح به علوم روز کنند و در ارائه کتب علمی و دینی جدید از کپی برداری پرهیز و به سمت پژوهش گام بردارند.

اولین همایش پژوهشی حوزه های علمیه استان کردستان با حضور نماینده ولی فقیه در کردستان، مدیر حوزه های علمیه استان، استادان و مدرسان، طلاب و روحانیان حوزه های علمیه استان در سالن اجتماعات مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور برگزار شد.

کد خبر 1515714

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha